Sakta mak

Lite stiljte på bloggen men har inte så mycket att skriva om. Livet som helt sjukskriven går i sakta mak och det är jag helt nöjd med. Försöker bara börja må bättre med träning och vila. 
 
På fredag flyttar min älskade syster till Sverige igen. Jag hälsar henne välkommen och hoppas att hon och barnen skall börja trivas här. Jag väntar med spänning och försöker att inte vara liiite missnöjd med att hon inte fick lägenhet närmare mig. Men man kan inte få allt här i livet och det kanske ordnar sig så småningom. Att inte få som man vill hela tiden innebär att man får träna på  sitt tålamod och det är bara bra för karaktären. :))
 
Förändringar i mitt liv är på gång, som jag skrivit om tidigare. Vad det gäller kommer ni att få veta så fort det är klart. Det blir en helomvändning och det känns bra. Men det är lite som att hoppa över ett stup och inte veta vad som kommer att hända. Men jag har gjort det förut och det är lite min stil att blunda och hoppa. 
 
Men som kristen får jag lita på den Gud jag tror på och hoppas att jag får kraft och ork att klara av det jag måste klara, resten sätter jag i Guds hand!
 
 
Herren är min herde, mig skall intet fattas!

Dialog med Försäkringskassan

Ringde försäkringskassan för jag trodde jag skickat fel intyg. samtalet löd som följande. har jobbat 75% och varit sjuk 25% en tid. Blev dock helt sjuk igen i slutet på Januari.
 
Jag: Kan du kolla vad ni fått för läkarintyg och från när?
 
Handläggaren: jo jag har här ett läkarintyg från 30 jan
 
Jag: hur många procent är det förbockat där då?
 
HL: jo jag ser att du är helt sjuk igen, få se nu...hmmmmm (tyst länge) Hmmm jag har nog gjort lite fel här..?
 
Jag: fel hur då?
 
HL: jo få se nu, jag har nog inte läst så noga, jaaa hmmmm, det verkar som om du bara är sjuk 25% och får utbetalt det nu. Jo så är det för det är på väg. 
 
Jag: men ?? läst av fel??
 
HL: jo jag har nog missat att du är helt sjukriven nu.
 
Jag: Jaha??? men hur gör vi då? Kan inte iinte bara betala ut resterande? Jag är liksom utan pengar och har en hyra att betala bla!
 
HL:  Nä det går inte för så här är det. Vänta nu, jag ser att jag dragit ut en försäkran om sjuk som skall skickas till dig, har du fått den?
 
Jag: nää det har jag inte! (lite desperat)
 
HL; hm jo jag ser att den är arkiverad så den är inte skickad till dig, hmmm få se nu?
 
Jag: (tänker jaha varför frågar du då om jag fått den)
 
HL: jo men det är så här att jag kan inte betala ut pengar om jag inte har ett  skriftligt intyg från dig att du är helt sjuk nu. men jag har missat och skicka den till dig.
 
Jag: ok men vad gör vi då? Jag menar du har ju intyget från läkarn och det är du som läst fel på intyget plus att du inte skickat ut några papper till mig.
 
HL: med myndig röst: jo men du måste förstå att jag inte kan betala om jag inte fått in en försäkran av dig att du är sjuk.
 
Jag: Jamen jag försäkrar här och nu att jag är sjuk och kan nästan inte gå ibland!
 
HL: Jamen nu är det så här, Jag skickar intyget till dig idag och så skriver du under och skickar tillbaka den på en gång så betalar jag ut pengarna. Kan du inte betala dina räkningar så brukar ju dom flesta kunna vänta med betalning om du ringer runt till alla och begär anstånd
 
Jag : ok jag få väl göra det då, tror du det tar länge innan jag får några pengar då?
 
HL: ja det beror på hur snabbt du får in pappret.
Jag: Suckar, då gör vi så och så hoppas jag att det funkar denna gång. Vilken tur att det inte var jag som gjort fel då!
 
HL: jo men då säger vi så, ha det bra. Du kan ju höra av dig om det blir längre tid sjuk. Jag är ju ganska upptagen men prova och ring!
 
Jag: jag gör så, ha en bra helg!
 
Det var ju najs det här!!!!!!!!!
 

Ogillar!

Alla som känner mig vet att jag har dåligt tålamod med personen som beter sig korkat. Alla vet att kommunikation är bland det svåraste som finns men viss informationsöverföring är så klockrent så fattar man inte det då vill man inte begripa. Då vill man skapa osäkerhet och lite konflikter, för sitt eget höga nöjes skull. Sånna personer har jag inte mycket till övers för. 
 
Det är helt ok och missförstå, tolka fel osv, osv det gör jag ofta. Men blir jag överbevisad så ger jag mig. Jag behöver inte spela dum, det tillför ingenting utom irritation för omgivningen.
 
En del har sjukliga behov att skapa intriger, skapa splittring och bete sig. Undrar hur dom blev vaggade!?
 
 
Skitprat står mig upp i halsen och fegheten att inte våga stå för det man tycker får mig att kvävas. Människor som bara "vill vara med" om dom får ställa till det gör mig topp tunnor rasande. Försöker man förklara hur det ligger till då spelar dom död, för att kunna fortsätta älta och surra svammel!
 
Nä sånt ogillar jag skarpt å nu går jag å lägger mig, innan blodtrycket stiger till farliga höjder!
 

 
 
RSS 2.0