Söndagsmys

Efter bus och mat och bit i tårna så gick luften ur mattes hjärta. Upp i famnen för lite söndagsmys. Dessa stunder är så mysiga med småvalpar när dom börjar uppskatta att ligga i mattes knä och mysa en stund istället för att bita i allt och alla.


Herrman blir mer och mer en hund som vill ligga en stund i min famn. Han tappar mjölktänder för fullt och ser lite rolig ut som tandlös. Den 19 feb blev han 4 månader och nu har han bott hos mig i två månader. I princip rumsren, dock sker olyckor i lekens hetta, men så måste det ju få vara.


Vill verkligen tacka Carola Eliasson-Åström och hennes kennel Don Balbinos för helt underbara hundar!!

 

 

 

Lördag

Sitter här i lugn och ro och intar frukost och morgonkaffet. Världen är helt vit igen, de har nog kommit över en dm snö som täcker all slask. Dock lär det inte ligga kvar så länge för har meterologerna rätt så blir det plus grader igen.
 
Min vecka har susat förbi i rasande fart. Fick kolla flera gånger i min almanacka för att se om jag verkligen var på rätt dag. Fullt fart på jobbet kan ju vara en anledning. Dagarna går snabbt när man har fullt upp och trivs. Dock blir det inte så många knop här hemma, skall erkänna att jag är ganska mör när jag kommer hem efter en dag på jobbet.
 
Jag har inte heller träffat mina barnbarn på ett tag, där roar dom sig med att ha magsjuka så jag avstår. Får jag det, så får jag, men jag behöver inte hämta baciller frivilligt. Dottern verkar ha klarat sig, hon stog på alla fyra och knäskurade golvet när jag ringde för att kolla läget. En ny generation har tagit över det där med vårstädning....vilken tur för då slipper jag.
 
Idag blir en lugn dag hos Lampas, lite småpyssel och ut med vovvarna. Tyvärr har jag en fön trasig så det blir inge badande av mina egna vovvar idag. Men det hinns med, jag gör det sen...:)
 
 

Jag gör det sen

Jag har under alla år utvecklat en enorm förmåga att ta saker med ro och upphöjt till nya nivåer, jag gör sen! Förr i tiden, när jag var ung och vacker då extisterade inte sånt, speciellt inte med hemmet. Då var det städ,tvätt, storstäd, handling, matlagning, bakning, fixa och dona ett måste. Blommar hade jag hela huset fullt i varje vrå. Fem barn att se efter och fixa åt. Går inte in på dettaljer men ni som har barn vet ju hur det kan vara. Jag minns en gång då jag skulle plantera om alla blommor en vår, bar alla till garaget och det visade sig att jag hade 78 krukväxter, men omplanterade blev dom. Ordning och reda skulle det vara. 
 
För 18 år sedan började sakta ner, gjorde mig av med blommor eftersom för det var ju bara jobbigt. Införskaffade med och mer plast och tygblommor. Enkelt å bekvämt. Nåväl i sommras fick jag en ingivelse att jag skulle köpa lite levande växter, typ köp tre för 100 spänn. Sagt ooch gjort, blommor blev det. Dom har då stått i sina krukor som jag köpte dom i sedan dess. Skriiikit vaaaatten, vaaaatten varje gång jag gått förbi. Okej då ni går väl en skvätt då om ni nu tjatar, sisådär varannan månad. Hur dessa blommor ens överlevt å vill fortsätta leva går över mitt förstånd. Så idag, kan ni tänka er så kom det bara över mig, har dom nu överlevt så här länge så måste dom få ett drägligare liv hos mig. Svich sa det å på fem minuter  var dom omplanterade och nya krukor, vattnade och placerade lite så där strategiskt snyggt i vardagsrummet. 
 
Pratade högt för mig själv och undrade hur i hela världen jag blivit så lat och skjuter upp minta lilla enkla sak hur länge som helst? Det enda jag kom fram till är att jag kanske blivit vuxen på riktigt, slutat skapa och förvalta måsten som inte är måsten. Jag menar, visst går det lika bra med tygblommor?!?!?
 
Bilden nedan tycker jag andas livskvalité!!
 
 
 
RSS 2.0